Bezoek aan de wereldwinkel…

Binnen ons W.O.-thema ‘Handel en Wandel’  brachten we vandaag een bezoek aan Oxfam Mechelen. Na een mooie wandeling door de stad (vergezeld door een heerlijk zonnetje) werden we verwelkomd door Lut. Zij vertelde ons het verhaal van eerlijke handel…

Dankzij eerlijke handel genieten achtergestelde producenten in het Zuiden van een menswaardig inkomen. De Wereldwinkel van Mechelen biedt een ruim aanbod van producten uit deze eerlijke handel. Zij doen echter veel meer dan alleen maar producten verkopen. Ze verspreiden informatie, geven vorming en voeren acties en campagnes voor eerlijke handel. M.a.w. wereldwinkel betekent niet alleen het verkopen van eerlijke producten, maar ook het overtuigen van mensen van het belang van eerlijke handel.

En ja, hoor, ook wij zijn overtuigd! We begrijpen nu veel beter waar Oxfam voor staat. We maakten kennis met de verschillende producten (we mochten zelfs proeven van (h)eerlijke producten zoals chocolade en World Shake) en we leerden ook aan welke voorwaarden een product van eerlijke handel moet voldoen.

Het was een leuke en leerrijke voormiddag!