Dierententoonstelling

In deze maand gingen de leerlingen van het vierde leerjaar aan de slag rond het thema ‘ Dieren’. In kleine groepjes werkten ze een informatieposter uit rond een zelfgekozen dier. Op zoek naar informatie, een woordenspin maken, samenwerken, luisteren naar elkaar, een lay-out verzorgen, een presentatie voorbereiden, … het kwam allemaal aan bod! Wij gingen op bezoek bij 4 B, en 4 B kwam ook bij ons een kijkje nemen.

KiVadag!

In deze workshop konden de leerlingen aan de slag met een t-shirt en textielstiften, maar vooral met hun eigen creativiteit! En die creativiteit was er zeker in deze groep: prachtige ideeën, zin voor detail, oog voor elkaar, niet snel tevreden, zelfs tijd te kort…. elke leerling van het eerste tot het zesde maakte een parel van een KiVa -t-shirt! Het resultaat bewondert u hier!

Kinderraad Mechelen

Twee leerlingen van 4 A vertegenwoordigen alle kinderen in de Mechelse Kinderraad. Daarvoor vergaderen zij op regelmatige basis over allerlei onderwerpen die kinderen interesseren. Zij maken mee Mechelen Kinderstad!
Onze vertegenwoordigers vertellen elke keer over hun ervaringen! Wij zitten dus met hen op de eerste rij!
Goed bezig, Romaissa en Sander! Wij zijn fier op jullie!
Hier ziet u onze Romaissa in het tijdschrift van Mechelen: de Nieuwe Maan!

Vincent Van Gogh

Vorige vrijdag maakten we kennis met een zeer bekende schilder: Vincent Van Gogh. We leerden wie hij was, wat zijn bekendste werken zijn en hoe hij te werk ging.
Nadien begonnen we zelf aan een kunstwerk. Niet makkelijk.
De leerlingen werkten zo geconcentreerd en vol volharding dat ik u de start van hun werk niet wil onthouden!
Ze zijn stuk voor stuk prachtig!!

Op bezoek bij de politie.

In ons thema over openbare diensten kon naast ons bezoek aan de brandweer een bezoekje aan de politie niet ontbreken.
Na een theoretische uitleg over de taken van de politie en de werking in Mechelen kregen we een rondleiding in de gebouwen aan de Merodestraat. We zagen een mini-museum, we bezochten de verhoorkamer voor de kinderen, we bezochten de cellen, zagen alle materialen en liepen ook even rond in de garage! Een leuke uitstap!